Need to drop a license on Ready2Control

Discussion/questions about software used with your CNC Shark and programming issues

Moderators: al wolford, sbk, Bob, Kayvon, al wolford, sbk, Bob, Kayvon

Post Reply
Barksport
Posts: 5
Joined: Tue May 24, 2022 10:00 pm

Need to drop a license on Ready2Control

Post by Barksport »

We have 2 licenses of Ready2Control for our new HD510. We mistakenly loaded both licenses on separate laptops to “give it a look” but now we need to load one license on the 510 PC. We unloaded one of the licenses but the website still shows 2 licenses taken. How can I correct this? Really stuck and cant call nextwave till Tuesday!

Rando
Posts: 741
Joined: Tue Jan 06, 2015 3:24 pm
Location: Boise, ID
Contact:

Re: Need to drop a license on Ready2Control

Post by Rando »

Barksport:

Pretty sure all you have to do is register it on a/the second computer where you need that second license to operate.
I'm unclear as the reason you need to "unregister" (aka "drop") the other license. Is it's registration somehow preventing something from working?
Normally the unregistered status only really exists between purchase ("license assignment") and the first registration. After that, it's either "registered" or "expired."
When you move the license, the registration target merely changes.

Hope that helps; please do provide additional information if it will help clarify.

Rando
=====================================================
ThomR.com Creative tools and photographic art
A proud member of the Pacific Northwest CNC Club (now on Facebook)

Barksport
Posts: 5
Joined: Tue May 24, 2022 10:00 pm

Re: Need to drop a license on Ready2Control

Post by Barksport »

Rando…we have used the 2 licenses available and so we need to remove one from a laptop so that we can assign it to the pc that drives the shark. We removed the copy from the laptop but the website still sees 2 used licenses and no more available.

Rando
Posts: 741
Joined: Tue Jan 06, 2015 3:24 pm
Location: Boise, ID
Contact:

Re: Need to drop a license on Ready2Control

Post by Rando »

Have you tried just registering the new installation on the PC, and when it asks for a license, you choose/give it the one you want to kill-off from that laptop?
That's typically how it works on other software-licensed systems.
=====================================================
ThomR.com Creative tools and photographic art
A proud member of the Pacific Northwest CNC Club (now on Facebook)

Barksport
Posts: 5
Joined: Tue May 24, 2022 10:00 pm

Re: Need to drop a license on Ready2Control

Post by Barksport »

Tried that…didnt work.

tonydude
Posts: 1570
Joined: Tue Aug 17, 2010 9:23 am
Location: Buffalo,NY

Re: Need to drop a license on Ready2Control

Post by tonydude »

Call nextwave and tell them what happened. 419-318-4822 9AM-5PM EST Mon-Fri.

Tony
Buffalo,NY

"What will matter is not what you bought but what you built; not what you got, but what you gave”

Aspire 11.009, photo vcarve, cnc mako shark extended bed with the new upgraded HD 5 gantry with Led pendent.

Post Reply