Stoping a cut and going back to 0.0.0

Anything and everything CNC-Shark-related

Moderators: ddw, sbk, al wolford

Stoping a cut and going back to 0.0.0

Postby misterx » Thu Jul 04, 2019 12:07 pm

Hi, i have a shark hd3, I want to know if I pause a cut and then stop it on the computer screen with the curser (right next to the pause button), can I have the bit go back to 0.0.0? I always hit the red button on the control box then I have to close the control panel and start it again, and the bit is not at the start point. A lot of the time when that happens I already have the start point carved out because I use the center  XY Datum position. Or is there a way to stop a cut and not have to restart the control panel? Or better yet has anyone made a touchplate that does both the Z and finds the lower left corner that works on the shark? I’ve seen them made for other cnc machines.Thanks Tim
misterx
 
Posts: 32
Joined: Fri Apr 08, 2011 4:55 pm

Re: Stoping a cut and going back to 0.0.0

Postby OCEdesigns » Mon Jul 08, 2019 6:31 am

As far as I know anytime you STOP a cut you need to just start it over.

I wish the Vectric software had the feature to stop a cut and show you exactly where you are so you can go back if needed. If it's there I have never seen it.
Shark HD4 Extended Bed, Water Cooled Spindle. VCarve Pro 9.5
OCEdesigns
 
Posts: 84
Joined: Fri Jan 11, 2019 8:26 am

Re: Stoping a cut and going back to 0.0.0

Postby Kayvon » Tue Jul 09, 2019 11:06 am

In the CNC Shark Control Panel, when I click the red Stop button on the screen, it stops the cutting. When I click it again, the machine returns to 0,0,0 (starting position). I'm not using the pause button at all.

This sounds like what you're asking about, right?
User avatar
Kayvon
 
Posts: 372
Joined: Tue Oct 21, 2014 11:46 pm


Return to CNC Shark

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests