x, y, z axis and virtual setup

Discussion about the CNC Shark Pro Plus HD

Moderators: sbk, al wolford

Post Reply
terryz854
Posts: 28
Joined: Sat Aug 01, 2015 7:53 pm

x, y, z axis and virtual setup

Post by terryz854 »

For some reason when I run virtual setup the z axis goes straight up way past what I set as the z axis point. It goes up until it hits the top level and keeps trying to go higher until i do an emergency stop. I have looked and looked at the toolpath, tried different toolpaths and even shut everything down and rebooted but still does it. Only work around I've found is not using virtual setup and just telling it to detect the touchplate. Then it's OK. HELP!, Please. Have a Nextwave Shark HD 3 with VCarce.

User avatar
Bob
Posts: 1144
Joined: Sun Aug 08, 2010 3:35 pm

Re: x, y, z axis and virtual setup

Post by Bob »

Terry,
I would first check Clearance( Z1 ) and see if it's sending your Z way too high.
safe z.JPG
Bob

terryz854
Posts: 28
Joined: Sat Aug 01, 2015 7:53 pm

Re: x, y, z axis and virtual setup

Post by terryz854 »

I checked it Bob and it's set at .5, so no problem there. GRRRR.

Post Reply