Gcode loads but wont run

Discussion/questions about software used with your CNC Shark and programming issues

Moderators: sbk, al wolford

Post Reply
garylytton
Posts: 6
Joined: Tue Jun 14, 2011 8:36 am

Gcode loads but wont run

Post by garylytton »

I tired to use my cnc shark yesterday for the first time in a few months and ran into the following issue, After I loaded a file and it told me to turn on the router all I got was one grunt from the machine and the load file button relit. I tried several different files that I have used before with the same result,

I also tried to use three different sd cards, but the result was the same. Any ideas?

Thanks!

User avatar
Kayvon
Posts: 443
Joined: Tue Oct 21, 2014 11:46 pm

Re: Gcode loads but wont run

Post by Kayvon »

Is this the same issue you described earlier?
http://www.cncsharktalk.com/viewtopic.php?f=10&t=5159

We tried to help, but you never responded. If it's a different issue, it would be nice to know how you resolved the earlier one, especially if they turn out to be related.

garylytton
Posts: 6
Joined: Tue Jun 14, 2011 8:36 am

Re: Gcode loads but wont run

Post by garylytton »

Problem solved. I used a smaller capacity sd card and it resolved the issue. Thanks for you assistance.

User avatar
Kayvon
Posts: 443
Joined: Tue Oct 21, 2014 11:46 pm

Re: Gcode loads but wont run

Post by Kayvon »

I'm glad you figured it out. Thanks for posting the solution -- it will be helpful for when others have the same issue.

What size SD card did you end up using?

Post Reply